Spletni imenik

Subtitle

Blog

Jedilnica po vasi meri

Posted by matej.medved1 on October 18, 2018 at 1:05 PM

Kakšne jedilne mize pa so najbolj všeč vam? Na slikah zelo lepo izgledajo mize iz masivnega lesa, po možnosti čim večjih dimenzij, a zanje imamo običajno doma premalo prostora. V kuhinji ali jedilnici, kjer je navadno mesto jedilne mize, ni vedno prav veliko prostora.


Pri nakupu mize za jedilnico pa je vsekakor bolj pomembno od tega, da je miza lepa, to, da je ta tudi čim bolj funkcionalna. Seveda pa se da najti tudi zelo funkcionalne jedilne mize prave velikosti za vašo kuhinjo ali jedilnico, ki so hkrati tudi zelo lepe. Marsikdaj lepega lahko najdete tudi na spletu.

Velikost jedilne mize

Jedilne mize so na voljo v različnih oblikah in velikostih. Zelo pomembno je, da izberemo mizo, ki je primerna za naš prostor. Okoli nje mora biti še dovolj prostora za stole ali klop ter za udobno sedenje. Zaradi tega je včasih bolje izbrati malo manjšo mizo, da bo sedenje okrog nje čim bolj udobno. Miza je lahko pravokotna, kvadratna, ovalna ali okrogla, odvisno od tega, kaj nam je všeč in koliko jedcev bomo za njo posedli.


Nekatere jedilne mize so tudi raztegljive, kar je zelo praktično v primeru, da dobimo obiske. Takrat lahko mizo enostavno raztegnemo ter tako pridobimo dodaten prostor. Vsekakor pa je to, kakšno mizo bomo izbrali in kako velika bo, najbolj odvisno od tega, koliko ljudi običajno sedi za njo in koliko prostora imamo. Tudi na majhnem prostoru lahko z neka improvizacije poskrbimo za udobno sedenje, četudi je miza zato nekoliko manjša.

Lepe in funkcionalne

Sodobne jedilne mize še zdaleč niso narejene le iz lesa, ampak tudi iz različnih drugih materialov. Lahko imajo tudi stekleno mizno ploskev, kar deluje nadvse elegantno in sofisticirano. Možnosti je danes res veliko in vsakdo lahko najde različne mize za jedilnico ali kuhinjo po svojem okusu. Vsekakor pa je pri izbiri pametno gledati tudi na funkcionalnost in na to, kako bomo mizo čistili.

You need Adobe Flash Player to view this content.


Danes namreč prt na mizi ni več samoumeven in marsikdo jo uporablja brez njega. V tem primeru je še bolj pomembno, iz katerega materiala je narejena mizna ploskev. Ta naj bo taka, da jo lahko enostavno pobrišete, četudi se na njej kaj polije. Tako bo vaša miza ostala dlje časa lepa.

Categories: None


Comments are disabled.