Spletni imenik

Subtitle

Blog

view:  full / summary

Pri prenavljanju se lahko posluzujemo izposoje orodja

Posted by matej.medved1 on June 25, 2018 at 9:05 AM Comments comments (0)

Pri vsakdanjih hišnih opravilih ali opravilih na vrtu, se marsikdaj srečamo s problemom, da nimamo pravega orodja. Orodje, ki bi ga potrebovali je predrago ali preslabo, če ga kupimo v čisto običajni in ne specializirani trgovini. Poleg tega, cena ne upraviči namena, če ga potrebujemo le nekajkrat letno. Sploh na vasi so si včasih sosedje in sorodniki med seboj posojali orodje. A časi se spreminjajo, le malokdo se samostojno v prostem času ukvarja z gradnjo, prenavljanjem, popravljanjem in podobno. Čedalje več ljudi raje pokliče strokovnjake (mehanike, zidarje, serviserje itd.) in se ne ukvarjajo s tem v lastni režiji. Le malokdo pa to še počne iz užitka v prostem času. In ravno taki se srečujejo s pomanjkanjem orodja. Zato najbolj pride v poštev prav izposoja orodja, za kar obstaja prav posebna spletna stran.Vsakemu na voljo kvalitetno in profesionalno orodje

Gre za odlično idejo, kjer se najbolj kvalitetno in profesionalno orodje, izposoja po dnevih ali tednih. Odvisno koliko časa nekdo potrebuje takšno orodje. Izposoja orodja preko spletne strani je pozitivna za vse, ki se je poslužujejo. Nekdo, ki je investiral v nakup dragega orodja, lahko tega izposoja drugim, v času, ko ga sam ne potrebuje. Tako si vsaj delno lahko povrne stroške nakupa.


You need Adobe Flash Player to view this content.Po drugi strani pa si ljubiteljski obrtniki, popravljavci in zidarji, lahko izjemno kvalitetno orodje izposodijo le za čas uporabe. Ni jim potrebno kupovati dragega orodja, saj jim izposoja orodja omogoča prav to – izposojo za točno določen čas uporabe. S tem prihranijo denar in tudi težave s tem, kaj naj storijo z uporabljenim orodjem, ki ga ne potrebujejo več. Rabljeno orodje na trgu namreč izgubi ceno in se ga ne splača prodajat. Nato pa se na njem nabira prah in tako še bolj tone v pozabo.

Spletna stran za izposojo orodja

Spletna stran, kjer je omogočena izposoja orodja, je v zadnjih letih prav zacvetela. Ideja o izposoji orodja za določen čas je odlična. Omogoča uporabo vrhunskega orodja za primeren denar in za točno določeno obdobje. Tudi uporabniki spletne strani so zelo zadovoljni in poročajo le o pozitivnih izkušnjam z izposojo.

Maribor je prijetno mesto za bivanje

Posted by matej.medved1 on May 3, 2018 at 3:55 AM Comments comments (0)

Kaj vse je pomembno, ko se odločate za najem nepremičnine za bivanje? Zagotovo marsikaj. Še najbolj od vsega pa je vsekakor pomembna lokacija. Ta namreč najbolj vpliva na kvaliteto in način našega bivanja. Pomembno je, kako je urejena infrastruktura, kje je najbližja trgovina, vrtec, koliko imamo do službe, kako je z javnim prevozom in podobno. Ko brskate za nepremičninskimi oglasi, ki se začnejo z Oddam stanovanje Maribor, zato vedno najprej preverite lokacijo. Že res, da je Maribor prijetno mesto za bivanje, vendar pa so nekateri njegovi predeli bolj prijetni od drugih, zato ni vseeno, katerega izberete za vaš bodoči dom.
Oddam stanovanje Maribor – kakšna pa je cena?

Če iščete stanovanje za najem v Mariboru, potem vas gotovo zanima, kakšne so trenutne najemnine. Te se lahko zelo razlikujejo in so odvisne tako od lokacije kot tudi od marsičesa drugega. Ko torej vidite oglas, v katerem piše Oddam stanovanje Maribor (http://c21.si/nepremicnine/oddaja/stanovanje/podravska/maribor.html), lahko zraven pričakujete napisane zelo različne zneske najemnine. Ko iščete oglase, ki se začenjajo z besedami Oddam stanovanje Maribor, nikar ne glejte samo na ceno najemnin. Najprej si dobro oglejte fotografije stanovanja in preberite opis. V primeru, da se vam stanovanje zdi zanimivo, se domenite za ogled, četudi se vam cena najemnine ne zdi primerna. Morda se boste glede cene lahko še pogajali ali pa se bo na ogledu izkazalo, da vam stanovanje sploh ni tako zelo všeč.


You need Adobe Flash Player to view this content.Ne najdem in ne najdem stanovanja

Čeprav na prvi pogled deluje, da je ponudba za najem stanovanj v Mariboru zelo velika in pestra, pa ni nujno tako. Veliko stanovanj se namreč oddaja že dalj časa, saj so manj zanimiva za morebitne najemnike, kakovostnih stanovanj pa je veliko manj. V primeru, da že dolgo iščete primerno stanovanje za najem ali pa se vam že malo mudi, saj ga nujno potrebujete v kratkem času, potem prenehajte z iskanjem še danes. Raje pokličite nepremičninsko agencijo c21.si in to delo prepustite njim. Morda vam bodo že takoj, ko boste povedali, kaj iščete, ponudili nekaj stanovanj, ki se vam bodo zdela zanimiva. In morda bo med njimi prav tisto, ki ga že tako dolgo iščete!


Izposoja orodja vam pride zelo prav pri prenovi stanovanja. Več o tem v našem članku na to temo.

Skiro Globber - popolno darilo za najmlajse

Posted by matej.medved1 on April 17, 2018 at 3:45 PM Comments comments (0)

Se sprašujete, kaj podariti predšolskemu otroku, ki ima rad aktivno igro? Odlična možnost je skiro Globber, saj tako otroku hkrati priskrbite gibalno igračo, s katero se bo odlično zamotil, se več gibal zunaj, hkrati pa tudi razvijal svoje motorične sposobnosti. Ker so skiroji zadnja leta eno najljubših otroških prevoznih sredstev, saj jim omogočajo samostojnost pri gibanju, bo vaš otrok gotovo navdušen. In ker skiro Globber ni povsem običajen skiro, boste nad njim navdušeni tudi vi: vožnja z njim je namreč po meri otroka in njegovih spretnosti.


Skiro Globber odlikuje premišljena zasnova

V marsikateri športni trgovini vam bodo ponudili skiroje, ki zahtevajo veliko spretnost pri vožnji in so bolj kot najmlajšim namenjeni šolarjem oziroma najstnikom, v otroških trgovinah pa so običajno na zalogi skiroji za najmlajše, ki delujejo kot igračke in s katerimi je vožnja nerodna, pa tudi vzdržljivost takega skiroja je vprašljiva. Skiro Globber pa je nekje vmes: izdelan je trpežno in zagotavlja odlično vožnjo, ni videti kot igrača za malčke, nudi pa enostavno vožnjo, ki jo tudi predšolski otroci hitro obvladajo. Namenjen je otrokom od tretjega do šestega leta (oziroma od telesne višine 95 cm do telesne teže 50 kg).

Skiro Globber se ponaša z dvema kolescema spredaj, zaradi česar je od navadnih skirojev bolj stabilen, poleg tega pa je spredaj opazen tudi gumb, ki omogoča zaklepanje krmila. Najmlajši in najmanj izkušeni morajo tako poskrbeti zgolj za nekaj ravnotežja in poganjanje, večji otroci pa lahko skiro Globber tudi hitreje poženejo in ob tem delajo zavoje – a za to ni potrebno obračanje krmila, temveč zgolj naklon telesa. Skiro Globber se namreč odziva na nagib telesa oziroma prenos teže in ob njem vodi v zavoj, zaradi česar je hitro odziven, padcev pa je veliko manj kot pri klasičnih skirojih, kjer se prednje kolo obrača skupaj z obračanjem krmila.

Skiro Globber ima na zadnjem kolesu tudi zavoro – z njo otrok enostavno zmanjša hitrost oziroma se ustavi.

Tudi na skiro po pameti!

Skiro Globber s svojo inovativno zasnovo skrbi za veliko užitka v vožnji in enostavno »navigacijo« po domači zelenici, dvorišču ali pločniku, seveda pa velja, da je potrebno kljub temu poskrbeti za osnovno varnost.

Tudi triletnika, ki skiro požene le pred hišo, zavarujte s čelado in ščitniki. Igra in vožnja naj bosta vedno varni!

Porocna prica obicajno organizira tudi dekliscino

Posted by matej.medved1 on March 8, 2018 at 1:50 PM Comments comments (0)


Letos bom prvič poročna priča. Za to nalogo me je zaprosila sestrična, ki organizira veliko poroko letos poleti. Ena izmed prvih mojih nalog pa bo organizirati dekliščino. To pa ne bo običajno dekliščina, ampak presenečenje za bodočo nevesto. Z njenimi starši in bodočim možem sem se vse dogovorila, da bodo pomagali pri presenečenju.


Rezervirala sem limuzino in obvestila 5 nevestinih najboljših prijateljic. Najbolj pa sem se zabavala, ko sem izbirala majice za dekliščino. Za vseh nas šest deklet sem naročila majice za dekliščino v rožnati barvi, z napisom »najboljše družice«. Majice sem naročila v različnih velikosti, tako da bo vsaki od prijateljic kot ulita. Nevesta pa je imela seveda svojo majico v beli barvi z rožnatim napisom »bodoča nevesta«. Rezervirala sem tudi lokal, kjer se bomo ob koktajlih zabavale pozno v noč. Imela sem torej vse pod nadzorom, nevestine starše in bodočega moža, pet prijateljic, prevoz, lokal in majice za dekliščino. Potrebovala sem samo še nekaj, kar bo popestrilo našo dekliščino.

Načrtovanje presenečenja za bodočo nevesto

Bodoča nevesta ima zelo rada znanega italijanskega pevca. Čisto po naključju sem na družbenem omrežju zasledila nekega fanta, ki ga zelo dobro posnema. Kontaktirala sem ga in takoj se je strinjal, da bo bodočo nevesto s pesmijo presenetil na dekliščini. Dogovorila sva se, da pride v lokal, prepozna pa nas po vpadljivih majicah za dekliščino. Ne bo nas mogel zgrešiti. In res je bilo tako.

Ob dogovorjeni uri so v lokalu ugasnili luči in prižgali le en reflektor, ki je obsijal našega pevca. Izjemno dobro je posnemal znanega italijanskega pevca, tako da je bodoča nevesta kar nekaj časa gledala, če to mogoče res ni on. Po nastopu pa je fant še nekaj časa posedel z nami in popil nekaj pijač. Rekel je, da nas je že takoj ob vhodu opazil, po zaslugi majic za dekliščino.


Najlepše fotografije v majicah za dekliščino

Ena izmed prijateljic je bila profesionalna fotografinja, ki je v tistem trenutku posnela kar nekaj lepih fotografij za spomin. Majice za dekliščino nas bodo tako opominjale na zelo lep in čustven večer tudi na fotografijah.


Ali veste, da se skiro Globber odziva na nagib telesa in prenos teže? Več o tem skiroju si lahko preberete v našem najnovejšem članku.

Temnejsa barva in prakticni material nasega novega kavca

Posted by matej.medved1 on January 4, 2018 at 7:20 AM Comments comments (0)

Po sedmih letih je čas za novo sedežno garnituro. Ko sva kupovala svojo prvo, še nisva imela otrok. Seveda je bila izbira predvsem estetske narave in ne toliko praktične, kot potrebuješ kasneje, ko imaš majhne otroke. Ob selitvi v najino prvo stanovanje sva pred sedmimi leti izbrala čudovit bel usnjen kavč. Kotne sedežne garniture so bile že takrat zelo lepe, moderne in dostopne po ugodnih cenah. A kmalu sva ugotovila, da usnje ni ravno najbolj prijetno. Pozimi kar malo zebe, če sediš na hladnem usnju, poleti pa se z golo kožo prilepiš nanj. A kako je neuporabna bela barva kotne sedežne garniture, pa sva ugotovila šele, ko je najin prvi otrok začel kobacati. S svojimi rokami, popackanimi s čokolado ali kakšno omako, se je seveda opiral na kavč in odtisi so bili povsod. Nenehno čiščenje mi je šlo na živce, zato sem velikokrat kar malo zamižala na eno oko, da nisem videla umazanije.


Pri otrocih se vsaka packa pozna

A do vrhunca neuporabnosti najine kotne sedežne garniture v beli barvi, je prišlo šele z drugim otrokom. Takrat pa res spoznaš, da je bila izbira bele barve velika neumnost in napaka. Letos je čas, da naredimo korak naprej in zamenjamo naš kavč za bolj uporabnega. Seveda je bel usnjen kavč lep, a le dokler je čist. Pri majhnih otrocih pa ni dejansko nikoli čist. Zato sva se odpravila v salon pohištva izbirati kotne sedežne garniture, tokrat ne v usnju in definitivno ne v beli barvi. Kar nekaj kavčev sva pogledala, na koncu pa sva se odločila za sivo kotno sedežno garnituro iz mikrofibre.


Hitra dostava

V salonu so nam povedali, da je rok dobavljivosti dva meseca. A na najino presenečenje, so naju poklicali že čez 3 tedne, da bo dobava takrat. Stari bel usnjen kavč sva očistila in ugodno prodala na spletu. Mlad par brez otrok ga je bil še kako vesel. Mi pa smo bili zelo veseli naše nove kotne sedežne garniture v sivi barvi. Poleg praktične barve in materiala, pa je naš kavč imel tudi raztegljivo ležišče za naše obiske. Ni mi žal za takšen nakup.


Potrebujete majice za dekliščino? Le hitro si preberite naš najnovejši članek na to temo.

Avtosedezi

Posted by matej.medved1 on December 14, 2017 at 8:50 PM Comments comments (0)

Sedaj, ko že veste, kakšno vlogo in kako pomembni so otroški avtosedeži, je najbolj smiselno, da se odločite za nakup tega, če je že čas zanj. Kdaj pa je čas zanj? Takrat, ko otrok doseže pravo velikost ali težo, kajti ti so primerni zgolj za otroke, ki prerastejo lupinice, v katerih jih nosimo in vozimo že od prvih dni življenja.

Na voljo je kar nekaj otroške opreme in pripomočkov. Med to je tudi oprema, ki je zakonsko določena in obvezna in med katero sodijo prav https://www.mali-vragci.si/otroski-avtosedezi/" target="_blank" rel="nofollow">avtosedeži. Kar je zagotovo najbolj smiselno in pravilno, kajti v primeru prometnih nezgod, so tisti, ki lahko rešijo življenje našega malčka, ali pa omilijo posledice nezgode, katere bi verjetno lahko bilo veliko huje, če ne najhuje, če avtosedeža sploh ne bi imeli.

Ker je določena oprema nujna, običajno za to poskrbimo še predno se potreba pojavi. To pomeni, da bomo tudi avtosedež kupili prej, da ko bo otrok dovolj velik, da ga bomo enostavno vstavili v avtomobil in bo ta pripravljen na vožnjo.

So pa otroški avtosedeži različni, ne razlikujejo se samo po barvah in od proizvajalca do proizvajalca, pač pa tudi po kakovosti, po varnosti katero zagotavljajo, po funkcijah, ipd. Zato je pomembno, da se že takoj odločimo, kateri avtosedeži pridejo v poštev za nas. Ker gre za nakup, katerega opravimo enkrat in seveda ne želimo hitro menjati tega ampak želimo, da do konca služi svojemu namenu. Zato je dobro, da se prej pozanimamo o vseh ponudbah, preverimo prednosti in slabosti in se šele potem odločimo za nakup. Res pa je tudi, da so cenovni razredi zelo različni in je tako razpon med cenami lahko zelo velik. Kar nas bo presenetilo mogoče, pa vendar vsak ima svoje prednosti in pomembno je najbolj to, da lahko vsak od nas najde ustreznega. Če slučajno nismo prperičani o izbiri in bi potrebovali pomoč pri nakupu, se lahko obrnemo tudi direktno na prodajalce, ki nam lahko najbolje svetujejo, kateri avtosedež je najbolj primeren za nas oziroma našega malčka. Ker nam bodo tudi znali pojasniti razlike med njimi, bo tako odločitev lažja.

Ne samo, da smo z avtosedežem poskrbeli za to, da spoštujemo zakonske in prometne predpise, prav tako smo svojim najmlajšim zagotovili mero varnosti, katero mu lahko. Vsaj na tisto kar lahko vplivamo, je dobro, da to tudi storimo.

Barbecue kot sinonim za druzenje ob hrani

Posted by matej.medved1 on December 13, 2017 at 6:15 AM Comments comments (0)

Ob večerih običajno nimam kaj veliko energije in velikokrat obsedim na kavču pred televizorjem. Zakaj pa ne? Moji dnevi so prava norišnica ob službi, majhnih otrocih in tisoč opravkih čez dan. Zato se zvečer velikokrat s pravim zadovoljstvom zleknem pred televizor. Pred kratkim pa sem naletela na zanimiv ameriški dokumentarec. Glavna tema je bila druženje ob hrani. In predvsem zanimiv mi je bil del, kjer so predstavili barbecue. Barbecue sam po sebi pomeni način kuhanja / pečenja na žaru. V zadnjih letih pa je zelo popularen postal tudi pri nas. Beseda prihaja iz Amerike, saj so tudi za Američane značilni domači pikniki ob pečenju mesa na žaru.


Pri nas je barbecue bolj poznan kot roštilj

Pri nas je bolj kot barbecue, v uporabi beseda žar ali roštilj. Sama si sploh ne predstavljam brez piknika brez priprave mesa na žaru. Če bi gostom ponudila samo narezke in pecivo, bi bilo premalo. Kuhanje cel dan za kup ljudi in potem pospravljanje kupa posode me prav nič ne privlači. Zato je pač logična in najbolj enostavna izbira žar. Kuhinje sploh ne potrebuješ, meso samo enostavno položiš na rešetke in pečenje se začne. Mogoče je prav zaradi enostavnosti in odličnega okusa hrane postal barecue tudi pri nas tako priljubljen.

Druženje je lepše ob hrani

V dokumentarec je bilo potem prikazano kako se različna ljudstva večinoma družijo ob hrani. Običajno je hrana res nekaj kar povezuje ljudi. Pri nas je resnično hrana tista, ki poskrbi za druženje. Mogoče je že v naši kulturi navada, da obiskom običajno postrežemo vsaj s kakšnimi piškoti ali pecivom. Če pa že koga povabimo na obisk, je vedno na mizi tudi hrana. Tudi v ožjem krogu družine, je hrana tista, ki povezuje. Zberemo se za mizo ob kosilu ali ob večerji. Lažje se je pogovarjati ob hrani, kot brez nje. A roštilj oziroma vse kar je povezano s konceptom barbecue-a zaživi predvsem v toplih mesecih. Običajno se v domači organizaciji žar uporablja predvsem ob piknikih. V zimskem času, pa se na pojedino pečenja iz žara raje odpravimo v kakšno dobro restavracijo.

Moja nova pisarna

Posted by matej.medved1 on December 4, 2017 at 10:05 AM Comments comments (0)

Svoje nove pisarniške prostore moram popolnoma na novo opremiti. Končno so dokončali z vsemi inštalacijami v naši novi poslovni zgradbi in prostori so končno vseljivi. Imamo že postavljen parket in notranja vrata, vse ostalo pa me še čaka. Vse od luči, pisalnega pohištva, stolov do obešalnikov itd. bo treba nakupiti. A dobri prodajalci so se znašli. Ko so zaslišali, da se bodo kmalu odprli novi poslovni prostori, so nas zasuli z reklamami tipa »oprema poslovni prostor«. Prejela sem kar nekaj elektronske pošte s takim naslovom, ki sem jo sprva spregledala. Potem pa, ko sem dejansko opremo poslovnih prostorov iskala, sem šla preverit tudi ta sporočila.


A tu ni bila le elektronska pošta. Pred stavbo so na reklamnih panojih viseli giga plakati »oprema poslovni prostor«, kjer naj bi imeli najnovejšo, moderno in ugodno opremo za poslovne prostore. Potem so nas v službenih nabiralnikih čakali letaki in zloženke seveda o opremi poslovnih prostorov.

Izbor dveh salonov

Prišel je dan odločitve in sem malo prebrskala po omenjenih letakih. Izbrala sem dva salona v bližini in se odpeljala na ogled. Že na samem vhodu zagledam tablo »oprema poslovni prostor«. Odpravim se v velik salon in se zagledam v čudovite bele mize z visokim sijajem. Zraven so bili lepi usnjeni pisarniški stoli sive barve. Bila je ljubezen na prvi pogled. To želim imeti. Malo sem se sprehodila še mimo drugih razstavnih artiklov, a mi nič ni padlo v oči. S prijaznim prodajalcem sem se dogovorila za ponudbo. Potrebovala sem 4 velike pisalne mize in 4 pisarniške stole. Ker nisem želela preveč monotonosti, sem izbrala dva stola v sivi barvi, dva pa v vijolični. Ponudbo mi bodo poslali po mailu, a kolikor sem uspela izvedeti bo cena povsem primerna moji denarnici.

Ugodna ponudba

Vseeno sem se zapeljala še v drugi salon, kjer so imeli veliko lepih razstavnih artiklov. A vseeno se nisem v nobenega tako zaljubila kot v mojo beli sijočo pisalno mizo iz prvega salona. Čez nekaj dni sem dobila ponudbo in bila sem vesela, saj me nakup ne bo udaril prehudo po denarnici. Potrdila sem naročilo in počakala dobra dva tedna za dostavo. Ko so pohištvo pripeljali, je na škatlah pisalo oprema poslovni prostor in bila sem zelo vesela.


Če odtipkate v iskalnik iskalni pojem "oddam stanovanje Maribor" boste prejeli ponudbo stanovanj v Mariboru.

Starsi so prijateljici kupili stanovanje

Posted by matej.medved1 on December 1, 2017 at 5:40 AM Comments comments (0)

Moja prijateljica je res rojena pod srečno zvezdo. Starši so ji namreč kupili stanovanje v Ljubljani. Ja, prav zares, dobila je lastno stanovanje v Ljubljani. In zanj ne bo odplačevala doživljenjskega kredita, niti ne bo imela težav z obnovo. Stanovanje je namreč novo. A kako sem izvedela za to novico. Nekega dne prejmem SMS sporočilo, kjer je pisalo: »stanovanje Ljubljana«. Poslala mi ga je prijateljica. Nič mi ni bilo jasno. Zato sem ji odgovorila samo z vprašajem. Mislila sem, da se je zmotila. A kmalu sem dobila povratno sporočilo, da se morava nujno dobiti na kavi, saj ima novice zame. Naslednji dan sva se dobili na kavi v mestu.


Presenečenje v kavarni

Sedela je v najini priljubljeni kavarni z največjim nasmehom na obrazu. Res nisem vedela kaj se dogaja. Mislila sem, da se je zaljubila. Potem iz torbice vzame kuverto, na kateri je pisalo stanovanje Ljubljana. Še vedno mi ni bilo nič jasno. Iz kuverte vzame nekaj fotografij in dva identična ključa. Ogledam si fotografije novega, čudovito urejenega in opremljenega stanovanja. Ima dve spalnici, kuhinjo z jedilnico, dnevni prostor, kopalnico in velik balkon. Prijateljica mi je povedala, da so ji starši kupili točno to stanovanje. Tudi zanjo je bilo presenečenje, saj so ji ob rojstnem dnevu v poštnem nabiralniku pustili samo kuverto z napisom stanovanje Ljubljana.

Ogled stanovanja

Obe čisto navdušeni od veselja, sva se zapeljali v center Ljubljane, kjer sva vstopili v čudovito svetlo stanovanje. Že ob vhodnih vratih sem dobila prijeten občutek domačnosti. Res mi je bilo všeč in vesela sem bila za prijateljico. Vprašala me je, če bom njena sostanovalka. Čisto nič mi ni bilo jasno. Nikoli se nisva pogovarjali, da bova živeli skupaj. A vedela je za moje težave v najemniškem stanovanju. Imela sem namreč drago najemnino in zoprne sostanovalke. Stanovanje Ljubljana bo najino! Dogovorile sva se, da bom plačevala nekaj položnic. Vsaka bo imela svojo prostorno sobo. Resnično sem bila vesela, da imam tako prijateljico.

Že čez dober mesec, sem se preselila k njej. Ona se je preselila dva tedna pred mano, jaz pa sem morala prej še nekaj stvari urediti v svojem starem stanovanju. Nazdravili sva na začetek nečesa novega.

Lastnika takšnega stanovanja bi lahko zanimale tudi kotne sedežne garniture.

Youtube

Posted by matej.medved1 on August 26, 2014 at 12:00 AM Comments comments (0)

Veliko bolj »kul« pa je arhiv glasbenih videov, ki je čedalje večji. Ljubitelji rokovske klasike lahko najdejo na tisoče ur glasbe Dylana, Beatlov, Stonesov itd. Postal pa je tudi vir novejše glasbe. Avgusta je z družbo Warner Brothers podpisal pogodbo o prevzemu glasbenega materiala, ki je njena last. Tik preden ga je prevzel Google, je bil sklenjen sporazum z Universal Music in Sony-BMG. Še pred nedavnim se je zdela YouTubova trditev, da bo ponudil »vsak glasbeni video, ki je bil kdaj posnet«, pretiravanje, zdaj se to zdi mogoče. Kritiki pravijo, da bi bil problem le deloma rešen, čeprav bi YouTube podpisal sporazum z vsemi diskografskimi hišami. Veliko avtorskih pravic je namreč v lasti filmskih studiev in glasbenikov. Pogajanja bi trajala v nedogled.

 

»Če bi bili pri YouTubu pametni, bi odstranili ves material, obremenjen z avtorskimi pravicami, in svoje poslovanje opirali samo na vsebine, ki jih ustvarijo uporabniki,« se je oglasil neki kritik. »Dejstvo, da tega ne bodo storili, mi pove, da se bojijo, kaj bi se zgodilo potem.«

 

Svet brez YouTuba nepredstavljiv

 

Potem je prišla velika novica in YouTubovi problemi so zdaj Googlovi. A čeprav bi se na YouTube zrušile vse težave z avtorskimi pravicami, bi prevladala naklonjenost, ki si jo je pridobil v srcih milijonov uporabnikov. Eno od njegovih najpomembnejših pravil, da lahko vsakdo, ki ima doma vsaj osnovno digitalno opremo, povzdigne svoj glas, je zdaj vgrajeno v življenje milijonov. Sveta brez YouTuba si ni več mogoče zamisliti.


Dell laptop adapters


Rss_feed